Help! Mijn hond vertoont ongewenst gedrag

      Geen reacties op Help! Mijn hond vertoont ongewenst gedrag

Veel hondenbaasjes hebben er last van: een hond die zich niet gedraagt zoals zij zouden willen. Bij ongewenst gedrag denken veel mensen direct aan agressie. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar er vallen nog veel meer gedragskenmerken onder de noemer ‘ongewenst gedrag bij honden’. Ook tekenen van stress, onrust en angst bij honden duiden erop dat de hond niet lekker in zijn vel zit. Maar hoe komt dat nu? Wat hebben een hond met bezoekersagressie en een angstige hond gemeen? De kans is groot dat ze beide last hebben van onzeker gedrag.

De onzekere hond

Een onzekere hond, waar komt dat door? En hoe kan dit verholpen worden? Honden die onzeker zijn, uiten dit op verschillende manieren. Zij voelen de noodzaak om op agressieve manier hun grenzen aan te geven of onverwachte situaties juist uit alle macht te willen ontvluchten. Een hond kan door veel verschillende oorzaken onzeker worden. Honden zijn zeer gevoelige dieren en nemen gemakkelijk de stemmingen van hun baasjes over. Emoties in huis als spanning en stress kunnen dan ook snel door de hond worden gekopieerd. Maar ook honden van relaxte baasjes kunnen lijden onder onzekerheid, bijvoorbeeld door een trauma van buitenaf.

Hond in behandeling

Een onzekere hond in huis is voor niemand leuk, vooral niet voor de hond zelf. Daarnaast kan dit gevaarlijke situaties opleveren, bijvoorbeeld wanneer de onzekere hond met bijtgedrag reageert op bezoekers of kinderen. Gelukkig bestaan er behandelingen voor onzekere honden. Zo biedt behandelingspraktijk De Ontspannen Hond in Zwolle een unieke behandeling om onzekere honden weer in balans te krijgen. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van klank- en resonantiebehandelingen. Deze behandelingen zorgen door middel van de trillingen ervoor dat blokkades opgeheven worden. Hierdoor wordt tevens het zelfherstellend vermogen van de hond weer aangewakkerd. Omdat honden zo gemakkelijk emoties van hun baasjes overnemen, wordt de eigenaar ook bij de behandeling betrokken. Kortom, een onzekere hond kan zeker geholpen worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *