Hoe combineer je een hond met werken? 

Altijd al een hond willen hebben, maar bang dat het lastig te combineren is met je werk? Dat is logisch. Een hond is net als een kind. Je moet het verzorgen, ook overdag wanneer je op kantoor bent. Toch hebben heel veel gezinnen in Nederland een hond. Hoe doen zij dat dan? Dat lees je hier.

Uitlaatservice

Wist je dat er voor honden een uitlaatservice bestaat? Dit kan een uitkomst bieden wanneer je niet altijd op tijd thuis bent om zelf de hond uit te laten. De hond loopt dan mee met een groep andere honden. Ook als je vanuit huis werkt kan het fijn zijn om je hond met een uitlaatservice mee te laten lopen. Je bent dan wel thuis, maar hebt niet altijd alle aandacht voor je hond. Zo kan de hond toch lekker een wandeling maken, terwijl jij gewoon door kunt mag je dagtaken.

Dagopvang

Net als voor kinderen, is er ook voor honden een dagopvang. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een kinderopvang. Je brengt de hond voor je werkdag heen, en haalt hem na de werkdag weer op. Jij blij én de hond blij, want die heeft lekker kunnen spelen met andere honden. Net als bij een kinderopvang is het ook bij de hondenopvang belangrijk dat het klikt. Ga dus altijd even van tevoren kijken bij de opvang of het past bij jouw ideeën van een prettig verblijf, voordat je met elkaar in zee gaat.

Vraag buren of familie

Heb je veel kennissen in de omgeving, zoals buren of familie? Dan kun je die ook lief aankijken om af en toe op de hond te passen. Je ziet steeds vaker dan gezinnen een hond ‘delen’. Op drukke werkmomenten is de hond bij het ene gezin, en later weer bij het andere. Het is wel belangrijk om af te tasten of dit voor jouw hond wenselijk is. Je kunt ook oudere buren of familieleden vragen om de hond slechts uit te laten en even te vermaken bij jou thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *