Hoe herken je een goede cursus voor je puppy?

Je wilt je puppy toch ook de juiste opvoeding geven? Dan ga je met je pup zo vroeg mogelijk naar een goede puppycursus om er een aangepaste cursus te volgen. Zo leren jullie hoe jullie het best kunnen samenwerken. Zo zal je puppy zich ontwikkelen tot een betrouwbare en vriendelijke metgezel waarmee je overal kunt komen zonder de boel op stelten te zetten. Vraag hierbij is uiteraard hoe je zo’n puppycursus met de juiste cursus herkent.

Actieve trainingsmethoden

Goede hondenscholen herken je aan hun actieve trainingsmethoden. Die zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in het opleiden van puppy’s. Ze leggen daarbij de nadruk op het aanleren van sociaal gedrag en het voorkomen en omkeren van slecht gedrag. Oefeningen worden geleidelijk aangeleerd, wat de kans op succes vergroot. Goede gewoonten worden beloond, anderen gecorrigeerd.

Ervaren instructeurs

De kwaliteit en het succes van een puppycursus en van de puppycursussen staat of valt met de kwaliteit van hun instructeurs. Die genoten in de eerste plaats een goede opleiding en beschikken over maximale ervaring. Goede begeleiders betrekken je ook maximaal bij de opleiding van je puppy.

Bezoek de puppycursus voor je definitief beslist 

Bezoek altijd eerst de puppyschool die je op het oog hebt voor je een definitieve beslissing neemt. Bespreek de manier van werken met de instructeurs. Zijn de puppy’s rustig en tevreden? Er zijn zoveel factoren waarmee je zeker rekening moet mee houden om goede hondenscholen uit slechte te herkennen.

Werken in kleine groepjes

Goede hondenscholen werken ook in kleine groepjes van maximaal zes puppy’s. In grote groepen blijven de pups te lang inactief en verliezen ze hun concentratie.

Begeleiding

Een goede puppycursus voorziet genoeg tijd om te ontspannen en te ravotten, maar altijd onder begeleiding en in groepjes van maximaal drie leerlingen- puppy’s.

Vervolgcursus

Een hondenschool met vervolgcursussen verdient je voorkeur. Je puppy leert namelijk het best in een bekende en vertrouwde omgeving. Een puppycursus Leidschendam voldoet aan al deze eisen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *