Paardrijden in een ontspannen sfeer

      Geen reacties op Paardrijden in een ontspannen sfeer

Wil je verantwoord leren paardrijden in Rotterdam en omgeving dan is Manege Filip Dros een goede keuze. Kom eens langs om kennis te maken.

Manege Filip Dros is een uitstekend, ingerichte manege. De manege beschikt over twee binnenrijbanen, een buitenrijbaan, een overdekte wasplaats met solarium en twee longeercirkels. De paarden en pony's kunnen op de wei. Ze staan in ruime stallen, die ook kunnen worden verlicht. Er is gelegenheid voor het stallen van pensionpaarden.

Alle niveaus

Bij Filip Dros kunnen ruiters op alle niveaus terecht, van beginners tot gevorderden. En van jong tot oud. Er wordt zowel recreatief als professioneel les gegeven en zowel groeps- als privélessen. De leden kunnen dressuurlessen volgen en hebben ook de mogelijkheid zich op te geven voor een springles. Voor de lessen in een ontspannen sfeer zijn 45 paarden en pony's beschikbaar.

De vier sterren manege in Barendrecht is aangesloten bij de FNRS en de KNHS en dat betekent dat er regelmatig F-proeven kunnen worden gereden. Dat zijn dressuurproeven. De deelnemers worden beoordeeld door een echte jury. Behaal je het verplicht aantal punten dan kun je een promotiepunt laten afstempelen in je Ruiterpaspoort.

Ook kan op Manege Filip Drost deel worden genomen aan Bixie proeven. Tevens kan je je inschrijven voor het behalen van je ruiterbewijs.

Club Cavalier

Paardrijden alleen voor meisjes? Niet op deze manege. Speciaal voor jongens die een uitdagende sport willen beoefenen, is Club Cavalier gestart. Jongens tussen 9 en 18 jaar, ingedeeld in groepen, beoefenen elke zaterdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur drie sporten: paardrijden, schieten met de luchtbuks of de boog en (afhankelijk van het weer en het seizoen) kanovaren, zwemmen, schermen of hardlopen naast een pony/paard. Gevorderden kunnen ook oefenen met springen en cross country. Maandelijks zijn er competitiewedstrijden.

Voor stoere meiden is de Iron Horsegirl Club in de maak.

De accommodatie is goed bereikbaar vanuit Barendrecht, Carnisselande en Rotterdam. Meer informatie op www.manegefilipdros.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *